En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Propòsit: superar aquest any dolent
Malgrat tot, la millor manera d’honorar la memòria dels que ens han precedit i el seu llegat, és seguir fent útil el nostre Casal, amb propostes per a les persones, i fent que totes reflexionem sobre el que passa al nostre voltant.
Enfilem la fi del present any.
Un any que a Catalunya i Europa ens ha portat a realitats pitjors i que han confirmat els malsons més pessimistes en matèries com la Pau, Democràcia, Justícia social, Ecologia.
La suposada pax europea i occidental sembla que trontolla.

No hem aconseguit parar la guerra a Ucraïna. Quan sofriment humà per les accions criminals dels que es creuen impunes en el seu Estat Dictadura!. Hem de fer entre tots els esforços que calguin en favor de la Pau. Caldrà jutjar a tots els criminals de guerra. Aquesta guerra ha agreujat la crisi econòmica d’Europa. La inflació està fent que les classes populars i mitjanes pateixin les conseqüències. Les nostres persones grans amb pensions baixes i les persones treballadores amb salaris baixos i congelats estan en perill d’exclusió social. El preu de l’electricitat i carburants. I ja sabem com està l’habitatge i l’oblidat “dret constitucional” (ja, ja)... el dret a una llar digne.
Per això hem de demanar polítiques que no deixin a ningú enrere, que controlin els béns indispensables per a la gent. L’energia ha d’estar controlada pel sector públic. Per mantenir els serveis públics, fer polítiques en favor de la gent, mantenir les pensions, etc. Per això, cal una política tributària i d’impostos que faci pagar a qui més tingui i redistribuir per fer possible l’Estat del Benestar i una democràcia real. La política fiscal ha de ser exemple de solidaritat social i de construcció d’un estat democràtic i més igualitari. Tenir pressupostos a favor de la majoria.
Aquest estiu ha estat un clar exemple que el canvi climàtic és una dolorosa realitat. Els nostres comportaments han de estar dirigits a demanar canvis globals per revertir aquesta tendència a l’escalfament. També els nostres comportaments individuals, de consum, de transport, ha d’anar en aquesta direcció. Si no som solidaris amb el nostre planeta, malbaratarem el medi on els humans i altres espècies podem viure.
A Catalunya, encara tenim exiliats i represaliats polítics. Molts judicis en marxa contra els demòcrates per vergonya dels opressors (ONU DIXIT).
Solidaritat econòmica i humana i participació en tots els àmbits per fer que es practiquin polítiques en favor de la gran majoria social. No ens deixem portar pel pessimisme. Petits gestos poden provocar grans canvis.

Properament els petits gestos per ajudar, no la solució, passen per participar activament al Gran Recapte d’aliments i la Marató de TV3, esdeveniments propers i als que convidem a participar. I també en tots aquells actes culturals, de participació ciutadana, de debat, de coneixement, que ens faci més feliços.

Us convidem a visitar el nostre Pessebre Monumental ubicat al JARDINET (Consulteu horaris).

El Casal us desitja bones festes, pau, justícia i felicitat!

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com